Jei jums įdomu: „Kas yra lauko virtuvė ir kodėl turėčiau ją naudoti? atėjote į reikiamą vietą. Lauko virtuvė siūlo naują įdomų maisto gaminimo būdą ir tuo pat metu mėgavimąsi gamta, sutalpindama vidaus virtuvės patogumus gražioje lauko aplinkoje. Virtuvės ne namuose koncepcija tapo vis populiaresnė nuo COVID-19 pandemijos pradžios, kuri paskatino socialinį atsiribojimą ir pavertė vienintele galimybe žmonėms susitikti su draugais ir šeima lauke. Tačiau lauko gyvenamosios erdvės buvo paklausios jau prieš pandemiją, ypač šiltesnio klimato šalyse, pavyzdžiui, Teksase ir kitose pietinėse valstijose. Žmonės mėgsta galimybę bendrauti su gamtos pasauliu ir leisti laiką bendraujant lauke. Lauko virtuvės zona gali būti pritaikyta beveik bet kokiu būdu. Nesvarbu, ar norite kriauklės lauke, kad ją būtų lengva išvalyti, ar norite padidinti kepsninės galimybes su rūkykla, galite tiksliai nuspręsti, kokia bus jūsų virtuvės išorė.
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte pagrindinius maisto gaminimo lauke privalumus. Supaprastinkite valgio ruošimą. Virtuvė už namo suteikia daugiau vietos. Taip lengviau bendradarbiauti ir vienu metu dirbti kelis virėjus, žmonėms netrukdant vieni kitiems. Be to, svečiai gali patys padėti, pavyzdžiui, paimti gėrimą iš šaldytuvo, netrukdydami šefui.
Maistas ant griliaus
Maistas lauke ir maistas ant griliaus yra kiekvienos vasaros praleidimo būdas. Maistas ruošiamas lauke yra neapsakomai skanus. Virtuvė lauke išplečia jūsų maitinimosi galimybes. Pavyzdžiui, galite įrengti kepsninę – ko negalite daryti patalpoje, nes niekada neturėtumėte kepti ant grotelių uždarose patalpose. Tai atveria kelią įvairesniam ir sveikesniam maisto pasirinkimui, nes ant grotelių keptas maistas paprastai turi mažiau riebalų. Visų pirma ant grotelių kepta mėsa yra mažiau kaloringa.
Laikykite maisto kvapą lauke
Šviežiai pagaminto patiekalo kvapas gali būti viliojantis – prieš jį valgant. Baigę valgyti, tikriausiai nenorite, kad aplink jus sklandytų kvapai. Gamindami lauko virtuvę, pikantiškus kvapus paliksite lauke. Tai ypač naudinga gaminant aštresnius patiekalus, tokius kaip žuvis ir česnakai. Sumažinkite energijos sąnaudas ir laikykite vėsų orą viduje. Nesvarbu, ar naudojate orkaitę, viryklę ar skrudintuvą, maisto gaminimas generuoja šilumą. Tai gali priversti jūsų oro kondicionavimo sistemą dirbti griežčiau, kai jau šilta, o tai padidins jūsų komunalines paslaugas. Kai ruošiate maistą lauke, tai nekelia rūpesčių. Be to, jei išnešite visą valgomojo zoną į lauką, jums nereikės nuolat atidaryti ir uždaryti durų. Priešingai, jei kepsite ant grotelių lauke, greičiausiai turėsite kelis kartus įeiti ir išeiti, kiekvieną kartą leisdami išeiti atvėsusiam orui. Jei virtuvė yra lauke, tai nėra problema.