Norintiems rytais gerti skanią ir aromatingą kavą, kyla natūralus klausimas, kokios firmos kavos aparatai geriausi? Kokios yra skanios kavo pupelės? Ir koks populiariausias skanios kavos receptas? Atsakyti į šiuos klausimus yra sunku, kadangi kavos receptai ir kavos aparatai, bei pupelės priklauso nuo jūsų poreikių ir skonių. Vieni mėgsta stiprias, aromatingas kavas. Kitiems patinka kavos su pienu, tokios kai kapučino, late ar moka kavos.
Kaip pasigaminti kavą
Yra trys įprasti kavos ruošimo namuose būdai. Nuo seno mėgstamiausias buvo klasikinis kavos aparatas, tačiau vis labiau populiarėja užpilama kava namuose. Sužinokite, kaip pasigaminti kavą visais trimis būdais atlikdami šiuos paprastus veiksmus. Prieš pradėdami, turėtumėte žinoti, kad maltos kavos svėrimas duoda geresnių rezultatų nei matavimo puodeliai, matavimo šaukštai ar kavos kaušeliai. Skaitmeninės virtuvinės svarstyklės yra labai patogios – mes pateikėme matavimus pagal svorį, kad būtų tikslumas, bet taip pat pateikėme matavimo šaukšto atitikmenis. Tačiau paprastai rekomenduojame apie 15 gramų (1 šaukštą) maltos kavos 8 uncijos kavos puodelyje. 4 puodeliams kavos tai yra apie 60 gramų (4 šaukštai) maltos kavos.
Kaip pasigaminti užpilamos kavos
Neabejotinai geriausias būdas išgerti skanios, aromatingos ir sudėtingos kavos puodelį, užpilamas kavos virimo aparatas tikrai nenuvils. Pirmiausia virdulyje užvirinkite šaltą vandenį. Jei naudojate nesmulkintas pupeles, jas sumalkite iki vientisos konsistencijos, panašios į granuliuotą valgomąją druską. Tuo tarpu į alaus daryklą įdėkite filtrą ir nuplaukite karštu vandeniu. Tai pašalina popieriaus likučius ant filtro ir sušildo alaus aparatą, todėl kava ilgiau išlieka karšta. Skalavimui naudotą vandenį išmeskite. Įpilkite tirščių į filtrą ir įsitikinkite, kad paviršius yra lygus. Kai vanduo yra nuo 195 °F iki 205 °F (maždaug po minutės po nuėmimo nuo ugnies), lėtai ir tolygiai užpilkite pakankamai vandens ant žemės, kad jos būtų visiškai prisotintos, pradedant nuo vidurio ir judant į išorę. Nustokite pilti, kol kava nepradės lašėti. Tai vadinama „žydėjimo“ išpylimu, kuris leidžia kavai išsipūsti. Lėtai supilkite likusį vandenį, laikykite vandens lašintuvą nuo pusės iki trijų ketvirtadalių. Tai turėtų trukti 3–4 minutes.