Home > Terasos > Kaip išsirinkti terasos šildytuvą?

Kaip išsirinkti terasos šildytuvą?

Ruošiantis įsikurti terasą arba norint užtikrinti jų jaukumą bet kuriuo metų laiku, vertėtų pagalvoti apie šildytuvus. Šiai dienai terasos šildytuvai yra viena iš populiariausių prekių, nes jos dėka galima palaikyti nuolatinę šilumą. Be to, vyrauja skirtingų tipų lauko šildytuvai, todėl kiekvienas galės pritaikyti jį, prie savo individualių norų. 

Kaip skirstosi lauko šildytuvo kuro tipai?

Pirmiausiai, prieš renkantis lauko šildytuvo modelį, reikėtų pagalvoti apie kuro tipą. Šiai dienai galite rinktis iš dviejų variantų, o kiekvienas jų turi savo privalumų:

  • Elektrinis šildytuvas – šio kuro tipo šildytuvai yra labai patogūs: jie nereikalauja jokio specialaus montavimo, nebent nuspręsite, kad juos norite pakabinti ant sienos. Jums reikės šį šildytuvą įjungti tik į elektros lizdą ir šis jau kuo puikiausiai veiks! Vienintelis nepatogumas toks, kad reikės šį šildytuvą laikyti šalia elektros lizdo arba būdą, kaip atvesti iki jo elektrą. Tiesa, elektra nėra pigiausias variantas, tačiau juos labai lengva naudoti, prižiūrėti ir jie vieninteliai, kuriuos galima naudoti uždaroje terasoje.

  • Propano Butano šildytuvas – jie turi labai paprastą montavimo būdą. Dažniausiai jų įrengimas nereikalauja jokio specialisto pagalbos, o tai reiškia, kad juos užtenka surinkti, pagal nurodytą instrukciją. Šio kuro tipo šildytuvai veikia labai paprastu principu: prie jo yra prijungiamas dujų balionas, o vieno mygtuko paspaudimu – užkuriama ugnis. Šie šildytuvai linkę labai greitai sušilti, tačiau juos siūloma naudoti tik atvirose ar pusiau atvirose terasose.

Kokie faktoriai lemia šildytuvo pasirinkimą?

Viskas priklauso nuo to, kaip naudosite šildytuvą. Prieš įsigyjant šildytuvą, reikėtų nustatyti terasos/kiemo plotą, formą ir tikslą, kam jums naudosite šildytuvą bei kiek žmonių bus toje aplinkoje. Jeigu jūsų terasa/kiemas yra mažo ploto, o esant svečiams, jūs dažniausiai sėdite vienas šalia kito, prie vieno stalo, tuomet idealiausias variantas – pakabinami terasiniai lauko šildytuvai. Tiesa, jeigu terasos erdvė yra gana uždara, tuomet jums belieka rinktis tik elektrinį variantą. 

Kokios vyrauja šildytuvų kainos?

Lauko šildytuvų yra įvairiausių, todėl jų kainos yra tokios skirtingos. Šildytuvų kaina, dažniausiai, priklauso nuo jų dydžio, stiliaus ir tipo. Mažiukai, staliniai šildytuvai gali kainuoti nuo 100 iki 200 eurų. Tie šildytuvai, kurie yra pastatomi ant žemės, gali kainuoti šiek tiek daugiau – jų kainos prasideda jau nuo 200 eurų. Lauko šildytuvai, kurie yra pakabinami, gali kainuoti nuo 100 eurų – viskas priklauso nuo jų kokybiškumo ir tvarumo (nuo to kaina tik auga). Ieškant lauko šildytuvo reikėtų nustatyti jūsų galimą biudžetą. Jeigu jūsų poreikiai yra visiškai paprasti, tuomet tikrai nėra reikalo permokėti už šildytuvą – galite pasirinkti kuo paprastesnį variantą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *